אנו עתידים לרכוש דירה במודיעין. הדירה במקור היתה דירת שלושה חדרים 67 מ"ר והיו לה היתרי הרחבה על חשבון הגג. לפני כעשור הדירה הורחבה וכעת היא דירת 4.5 חדרים בשטח של כ-120 מ"ר. ההרחבה אושרה על ידי עיריית מודיעין אך השטח לא עודכן בטאבו. רצינו לדעת עד כמה זה קריטי לעדכן את השטח בטאבו? איזה השלכות יש אם לא מעדכנים את השטח? האם ידוע לכם מה הפרוצדורה הנדרשת וכמה זמן זה עתיד לקחת?? בנוסף, האם לנסיונך זה בסדר לרכוש דירה שהשטח בה לא מעודכן בטאבו כפי שהוא במציאות? ( הארנונה כאמור משולמת בהתאם לשטח האמיתי בפועל) האם יכול להיות לאי הרישום השלכות עתידיות שאנו אולי ניתקל בהם כשנראה אנחנו למכור את הדירה?
עו"ד שי עמית משיב:
מובן שעדיף שהמצב שישתקף בטאבו יתאר את המציאות. בשלב ראשון, חשוב לבדוק האם יש היתר בניה וטופס 4 לתוספת הבניה. את זה תוכלו לעשות באמצעות פניה למנהל ההנדסה בעיריה. בנוסף, הייתי בודק האם יש את ההסכם עם בעלי הדירות ביחס להרחבה והאם ההסכם דווח לרשויות המס ויש אישורי מס בגינו.
הפרוצדורה לתיקון צו רישום הבית המשותף היא מאוד סבוכה וסיזיפית. צריך להכין תשריט לפי נהלי הטאבו, להביא חתימה של 75% מבעלי הדירות על התיקון, הסכמות מכל בעלי הערות האזהרה, מבנקים להם יש משכנתאות, אישור עיריה ואישור הועדה לתכנון ובניה על התשריט.
לא מקפידים על תיקון צו רישום בטאבו
האמת היא שלא כולם מקפידים לסיים את הרחבת הדירה בתיקון צו הרישום בטאבו, כך שזה לא מצב חריג מאוד.
יחד עם זאת, אני אוהב שדברים מוסדרים, וכל עוד הם לא מוסדרים עד הסוף, תמיד יכולה להיות בעיה, למשל, עם בנק שאמור לתת משכנתא, עם שכן שיטען שלא הסכים לבניה וכו'.הייתי בודק שלפחות בעיריה הדברים מוסדרים ושיש הסכם מול הדיירים. אגב, הארנונה אינה אינדיקציה מספיקה.
אנו עומדים בפני מקרה דומה. מה כולל 'הסכם מול הדיירים'? במקרה שלנו 100% מהדיירים חתמו על תוכניות הבניה שכוללות את הרחבת השטחים בדירה שברצוננו לרכוש. האם זה מספיק?