תצהיר העדר חריגות עבור מינהל מקרקעי ישראל

אני נדרש להשיג תצהיר העדר חריגות בניה רשות מקרקעי ישראל. רכשתי דירה צמודת קרקע לפני שנתיים שיש בה חריגות בניה. הנכס אינו רשום בטאבו אלא מנוהל בחברה משכנת. במסגרת תהליך העברת הבעלות היינו אמורים לחתום ביחד עם המוכרים על תצהיר על העדר חריגות בניה רשות מקרקעי ישראל. המוכרים סירבו לחתום על התצהיר ולכן אני הצהרתי שיש חריגות והחזרתי למינהל את המסמך ללא חתימת המוכרים.בעקבות זאת, התבקשתי ע"י המינהל לספק תוכנית בניה עם החריגות וכך עשיתי. המינהל יודע שיש חריגות ואת אופיין מתוך תוכנית הבניה והוא גם יודע שהן ניבנו על ידי המוכרים (זה מופיע בחוזה המכירה) אבל מסרב לבצע את שינוי הבעלות ללא חתימת המוכרים שכאמור מסרבים לחתום. רציתי לדעת מה האפשרויות העומדות בפני. האם ניתן "ללחוץ" על המינהל כדי שיבצע את העברה? האם ניתן לפתוח בהליכים משפטיים אל מול המוכרים? האם בית המשפט יכול לאלץ אותם לחתום?

עו"ד שי עמית משיב:

תצהיר העדר חריגות בניה ועמידה במעדי הבנייה בבקשה להעברת זכויותהמצב שאתה מתאר אינו ברור כל כך. מנסיונינו, דרישת רשות מקרקעי ישראל לחתימה על תצהיר העדר חריגות בניה, או בשמו המלא – תצהיר על היעדר חריגות בנייה ועמידה במועדי הבנייה בבקשה להעברת זכויות (ניתן להוריד את המסמך באתר של רשות מקרקעי ישראל), באה כדי שאם לא חותמים על התצהיר, אזי הם חושדים מן הסתם שיש חריגות ושולחים פקח. כאשר צד אחד מודיע על חריגות, לא ברורה לי ההתעקשות ששני הצדדים יחתמו, שכן זו לטעמי סיבה מספקת עבור רשות מקרקעי ישראל לערוך בדיקה.

תצהיר העדר חריגות בניה – דוגמה להתנהלות

מצד שני – לעיתים עמדות המינהל חסרות הגיון…וזו לא תהיה הפעם הראשונה שבו מוכר או רוכש זכויות בקרקע ימצא את עצמו מתפלא או מתרעם על התנהגות הפקידים, שלעתים נראים כמי שבאים להקשות ולא לסייע בביצוע עסקות במשק. ביחס למוכרים אותם אתה מזכיר – איננו יודע מהן ההתחייבויות שלהם לפי ההסכם ולכן מן הסתם לא ברורה לנו עמדתם ומדוע הם נוהגים כפי שבהם בחרו. אנו מציעים כי בכל מקרה תיוועץ בעורך הדין שיצג אותך בעסקה, כיצד לנהוג.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *